top of page
IMG_9220.jpeg
Fästpunkt 1

Att göra på Idöborg

 

Vi erbjuder ett brett utbud av aktiviteter på på Idöborg, på havet och på de omkringliggande öarna. Hyr våra fina kajaker och paddla ut till Bullerö och besök Liljefors jaktstuga eller paddla till Nämdö och besök Östanviks gård och handla ekologiska grönsaker i gårdsbutiken. Är ni nybörjare får ni en introduktion innan ni ger er ut och om ni vill går det även att hyra med guide.  Väl tillbaka på Idöborg kan ni avsluta dagen i den vedeldade bastun och med ett dopp på sandstranden. Vår och höst tar vi ofta emot olika yoga-grupper på ön. Läs mer om aktuella kurser i vårt kalendarium.

Bastu med panoramautsikt

Hyr den nya bastun med panoramautsikt över fjärden. Bastun lämpar sig för grupper upp till 20 personer med lavar i fyra nivåer och ett relaxrum där ni kan ta en paus från den heta bastun eller kalla vattnet. En handduk per person ingår och i anslutning till bastun finns dam- och herromklädningsrum med duschar & toalett. När Strandbaren är öppen kan ni beställa mat & dryck som vi dukar upp i relaxrummet och övrig tid erbjuder vi mat & dryck på förfrågan. Bastun hyrs i pass om 2h och kostar 150 kr/person minimum 600 kr.

0EF3B373-503C-4D1A-B58F-E4B62413D9BA.jpe

Prova på kajakpaddling

Hyr våra kajaker för en kortare eller längre tur. Är du oerfaren hjälper vi er med en introduktion innan ni ger er ut och vill ni är det även möjligt att hyra med en instruktör som även har guidekunskaper om Idöborgs och de närliggande öarnas historia.

Pris från 350 kr/person. Reducerat pris för barn upp till 13 år.

Läs mer om våra kajaker och utflykter här.

Utflykt till Bullerö

Inte långt från Idöborg, i det yttersta havsbandet ligger Bullerö med en färgstark historia. Besök den gamla byn med torp från slutet av 1700-talet och Bruno Liljefors jaktstuga uppförd i början av 1900-talet. Under sommaren kan ni hoppa på Stavsnäs Båttaxis dagliga tur till Bullerö och övrig tid kan ni ta er dit med egen båt eller med Idöborgs kajaker. Läs mer om våra kajaker, guide och utflykter här.

bullero_2017-1200x900.jpg

Utflykt till Nämdö

Ta Waxholmsbolaget eller våra kajaker över till Idöborgs grannö Nämdö, en av Stockholms skärgårds huvudöar. Gå av vid Östanviks brygga och besök det småskaliga jordbruket och dess gårdsbutik och fortsätta sedan på vandringsleden eller grusvägen söderut förbi den gamla kyrkan, och avsluta vid Solviks brygga där det finns matbutik, bageri och restaurang. Se Waxholmsbolaget.se för båttider eller läs mer om hur ni hyr våra kajaker, med eller utan guide/instruktör här.

Yoga

Delta på något av de yogaretreats som brukar erbjudas på Idöborg, framför allt helger vår & höst samt några gånger per sommar. De flesta lärarna är återkommande och några har arrangerat över 20 retreats hos oss. Det bjuds på utsökt vegetarisk mat, stärkande yoga i vår Dojo med sjöutsikt och avslappnande bastubad. Ni bokar plats direkt genom yogalärarna och ni hittar information och kontaktuppgifter i vårt kalendarium.

 

Under sommaren hålls i samarbete med Clare Lindstrand morgonyoga på Strandbaren trädäck ett par gånger i veckan.

Kubb.jpg

Bröllop & Fest

Hyr Idöborg för ert bröllop eller fest. Vi har 85 bäddplatser och från säsongen 2022 festvåning med utsikt mot havet och solnedgången och plats för 150 personer. Ni hyr med eller utan mat & dryck och har större delen av ön helt för er själva.

Möte & Konferens

Under vår och höst tar vi emot dag- och övernattningskonferenser på mellan 10-40 personer. Konferera i vacker skärgårdsmiljö och varva ner i bastun innan middagen i Restaurang Strandbaren.

KONTAKTA OSS

Tack! Meddelande skickat.

Kubb/Badminton/Boule

Vid växthuset vid stora gräsmattan nedanför Vita Villan finns en kista med diverse utomhusspel för utlåning. Glöm inte att lämna allt i samma ordning som när ni kom.

bottom of page