top of page

fre 15 okt.

|

Idöborg

Iyengar Yoga Workshop

För sjätte året i rad håller Svetlana Lundqvist Iyengar Yoga Workshop på Idöborg. Det kommer finnas gott om tid för att njuta av promenader på egen hand samt den vedeldade bastun. Vegetarisk mat tillagad med närproducerade ekologiska råvaror kommer serveras under hela helgen.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Iyengar Yoga Workshop
Iyengar Yoga Workshop

Tid och plats

15 okt. 2021 15:00 – 17 okt. 2021 14:00

Idöborg, Idoborg, 130 36 Nämdö, Sverige

Om evenemanget

Svetlana började med Iyengar Yoga i Moskva 2003. Under 2012 och 2013 utbildade hon sig till lärare för Monica Haar. Sedan 2013 är Svetlana certifierad på Introductory Nivå II och Hösten 2017 klarade hon av nästa nivå inom Iyengar Yoga, Junior I. Svetlana driver studion Yogena i Täby och håller i pass på Iyengar Yoga Studio på Södermalm. Hon har haft egna pass på andra skolor och har drivit en yogastudio på Koh Lanta i Thailand.

Iyengar Yoga är en fysisk, kraftfull form av yoga med övningar och yogaställningar (asanas) som utförs mycket noggrant. Fokus i Iyengar Yoga ligger i att utföra ställningarna korrekt utifrån kroppens anatomi och fysiska förutsättningar. Som en Iyengar Yoga-lärare har jag gått igenom en gedigen utbildning. Jag har lärt mig ge instruktioner som passar elevens behov och hur man observerar utövandet av yogaställningarna och korrigerar, när det behövs. 

I Iyengar Yoga finns ingen konkurrens, inga tävlingsmonent och inte heller prestige. Det är du själv som bestämmer hur mycket kroppen klarar av, och vad du kan utföra. Alla kan utföra Iyengar Yoga, oavsett ålder, yogakunskaper och fysiska förutsättningar. 

Under en lektion jobbbar jag utifrån individens egna förutsättningar. Viktigt är anatomisk linjering och framförallt hållning. Varje ställning gås igenom noga och genomförs relativt långsamt. Du stannar kvar i ställningen och vissa rörelser upprepar för bästa effekt. Jag använder enkla hjälpmedel som klossar, bälten och filtar för att kunna utföra ställningarna så rätt som möjligt. Det vill säga tänja fullt ut för att få så mycket plats inuti kroppen som möjligt med maximal hänsyn till kroppens anatomi. Genom ett förfinat system av hundratals ställningar uppnår du stor medvetenhet om kroppens hållning och raka linjer. Du tränar både styrka, uthållighet, smidighet och balans, samt koncentration och meditation.

Det kommer även erbjudas massage.

“Detta yogaretreat är underbart. Jag hade inte provat  Iyengaryoga förut men det gick snabbt att hänga med. Svetlana guidar  alla, erfarna såväl som oerfarna yogis på ett bra sätt. Platsen är också  fantastisk, inte minst bastun och den lilla stranden. Underbart såväl  sommar som höst och vår. Rekommenderas varmt!   

Om massagen: "Allas  massage var fantastisk. Jag har en del bekymmer i rygg och axlar sedan  flera år men hon lyckades på en timma få ordning på hela mig, kände mig  pånyttfödd efter denna massage!”

Antalet platser är begränsat och anmälan är bindande. Har ni frågar eller funderingar, hör gärna av er till mig!

Namaste

Enkelrum: 4 975 kr

Del i dubbelrum: 4 475 kr

Mer info: www.yogena.se

Kontakt: info@yogena.se

Dela detta evenemang

bottom of page