top of page

mån 16 aug.

|

Idöborg

Skrivarresor: Tyst skrivarretreat

Är du inne i en skrivprocess men har svårt med disciplinen och alla distraktioner runt omkring? Behöver du lugn och skrivro, men vill ändå vara i en gemenskap? Välkommen till ett retreat som ger dig tid att skriva men även yoga, basta, njuta av vacker skärgårdsnatur och hemlagad vegetarisk mat.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Skrivarresor: Tyst skrivarretreat
Skrivarresor: Tyst skrivarretreat

Tid och plats

16 aug. 2021 10:00 – 20 aug. 2021 14:00

Idöborg, Idoborg, 130 36 Nämdö, Sverige

Om evenemanget

Är du inne i en skrivprocess men har svårt med disciplinen och alla distraktioner runt omkring? Behöver du lugn och skrivro, men vill ändå vara i en gemenskap? Välkommen ut till skärgårdsparadiset Idöborg, bara en dryg timme från stan men helt avskilt från omvärlden.

På dagarna råder tystnad och du ägnar dig åt eget skrivande. De enkla, vegetariska måltiderna äter vi tillsammans i den rymliga villan med goda möjligheter att hålla avstånd, eller utomhus om vädret tillåter. Maten tillagas och levereras från bondgården Östanviks gård på grannön Nämdö.

Varje morgon före frukost inleder vi dagen i dojon med utsikt över havet för en energigivande yogasession med Clare Lindstrand. På kvällstid samlas vi och samtalar om skrivandet utifrån olika aspekter och teman. Därefter kan den som vill basta i den vedeldade bastun och ta ett kvällsdopp i havet. Bastun är belägen intill klippor och sandstrand på öns sydligaste del som även bjuder på magnifika solnedgångar.

OBS! Eventet kommer att hållas under förutsättning att smittspridningen av covid19 har minskat avsevärt och vi har möjlighet att erbjuda en trygg och säker vistelse. Om situationen mot förmodan inte har förbättrats kommer vi att flytta fram eventet till hösten och avgiften återbetalas.

Om yogan:

Clare undervisar en mjuk yoga grundad på traditionella Hatha-principer. Vi börjar varje morgon med att balansera sinne, kropp och andetag. Sessionerna kombinerar olika asanas (ställningar) med Pranayama (andningsövningar) och lite Dharana (tyst sittande). Avsikten är att både stimulera och fokusera uppmärksamheten och förbereda dig för den kommande dagen. Lämplig för alla åldrar och tidigare kunskaper. Undervisningen sker på engelska.

Om Skrivarresor:

Skrivarresor anordnar kurser, resor och retreats med inriktning på skrivande i olika former. Företaget drivs av Ingrid Hedman, journalist, skrivpedagog och eventproducent, boende i centrala Stockholm men med hjärtat i skärgården.

www.skrivarresor.se

Varmt välkommen ut till paradiset och in i skrivbubblan!

Enkelrum: 6 995 kr

Mer info: https://www.skrivarresor.se/tyst-skrivretreat/

Bokning: skrivarresor@gmail.com

Dela detta evenemang

bottom of page