top of page

ons 04 aug.

|

Idöborg

Swimruncamp - Havsupplevelse i Ytterskärgården

Utanför Idöborg finns utmanande simning runt kobbar och skär. Vill du köra swimrun har vi en bana i området. Under helgen gör vi också en utflykt till öarna söderut (Ormskär, Brunskär, Brunskärs Trätskär), där det finns möjlighet att simma i trånga sund, kanaler, vikar och laguner.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Swimruncamp - Havsupplevelse i Ytterskärgården
Swimruncamp - Havsupplevelse i Ytterskärgården

Tid och plats

04 aug. 2021 14:00 – 06 aug. 2021 15:00

Idöborg, Idoborg, 130 36 Nämdö, Sverige

Om evenemanget

Ytterskärgården utanför Nämdö bjuder på fantastiska möjligheter för swimrun och simning i öppet vatten.

Utanför Idöborg finns utmanande simning runt kobbar och skär och längs  Långskärs klippor. Vill du köra swimrun har vi en bana över Långskär och  in på västra delen av Böteskobben och Kalvholmen, men många spännande  korta simsträckor. Nämdö bjuder på mjuka, varierande stigar, i urskogsliknande områden.

Under helgen gör vi också en äventyrsutflykt till Skoboraden (Ormskär,  Brunskär, Brunskärs Trätskär) där det finns möjlighet att simma i trånga  sund, kanaler, vikar och laguner, med kortare löpsträckor över klippor.

Vi har vår bas på Idöborg strax utanför Nämdö. Där bor vi i enkelrum i  mysiga hus (flera delade badrum och toalett), och helpension. Frukost i  lugn och ro ute eller inne med vacker utsikt. Vi tar med lunchpaket till  våra äventyr under dagen. Den nybyggda bastun med havsutsikt blir en  skön avkoppling efter dagens äventyr. Middagen blir två rätter i  avkopplande miljö ute eller inne. Vi är helt enkelt nära naturen även  när vi inte tränar.

Vi tränar strax utanför och runt Idöborg på Nämdö och i Skoboraden. När vi  gör vår äventyrsutflykt till ögruppen söder om Idöborg paddlar vi i  cirka 45 minuter. Vid behov har vi också transporthjälp med båt.

Vi  håller ihop gruppen och ser till att alla hänger med. Upplevelsen och  må bra känsla är det som vi är mest ute efter. Självklart tränar vi och  utmanar oss. Vi testar nya saker och får tips och tricks om swimrun,  simning och om träningen i Skärgården.

Som ledare finns Ulf Hausmann som är professionell swimcoach och expert på  simning och swimrun samt Jonas Hållén som paddlat och simmat i området i  många år och som hjälper oss att hitta pärlorna bland öarna i området.

Prel. program (tidsangivelse är enbart hålltider):

Onsdag 4 augusti:  Ankomst efter lunchtid med båt från Stavsnäs eller Saltsjöbaden. Båttaxi kan ordnas.   Välkomstkaffe och fika ca kl 14:00  16:00-18:00 swimrun med simfokus, Idöborg och Långskär  19:00 Middag

Torsdag 5 augusti:  Frukost 8:00 (7:40 morgonstretch, lättare yoga på bryggan)  9:30 lugn paddling till Skoboraden (60 min).  10:30-11:30 OW simning  11:30-13:00 lunch och chill  13:00-15:00 swimrun med korta löpningar och många simningar  15:30 lugn paddling till Idöborg  Avkoppling och chill på Idöborg  18:30 Middag

Fredag 6 augusti: 

Frukost 8:00 (7:40 morgonstretch, lättare yoga på bryggan)  9:30-12:00 Swimrun på Nämdö med fokus på traillöpning och kortare simningar  12:30-13:30 lunch  14:00 -15:00 Swimrun/simning runt Idöborg/Långskär eller hemresa

Pris: 5 900 kr per person enkelrum. 5 000 kr per person dubbelrum.

Fri avbokning tom 15 dagar innan, därefter 50%. 3 000 kr faktureras vid anmälan och resterande belopp betalas på plats vid ankomst. Minst 6 deltagare för att campen blir av, Max 18 deltagare

Detta ingår:  Boende i enkel eller dubbelrum. Helpension. Välkomstkaffe, fika på bryggdäcket. Kajaker. Båttransport vid behov till våra turer. Två erfarna och professionella ledare som kan området, simning och swimrun. Alla turer och all träning.

Detta ingår inte: Transport till och från Idöborg. Båttaxi kan ordnas för ca 260 kr t/r. Extra snacks eller mat som du behöver under dagen. Bastu med havsutsikt (betalas extra på plats).

Dina kunskaper/krav: Du är en van simmare och är bekväm i vattnet. Inga krav på tid eller prestation. Du kan simma ca 1 km nonstop simning i öppet vatten. Du är tränad så du klarar våra pass och utflykter som är mellan 2 och 3 timmar  i lugn fart med pauser. Det går att hoppa över pass eller få hjälp med simlina på simningen. Du kan springa och är oskadad. Du kan anpassa dig till gruppen för att alla ska få en så bra upplevelse som möjligt.

För mer information om upplägg, bokningsvillkor och betalning kontakta Ulf Hausmann:

Mail: info@hausmannswimcoach.se  

Telefon: 073-852 22 92

Dela detta evenemang

bottom of page